Restované brambůrky s kmínem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 12 g
- Sodík 805 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 28.6 mg
- Draslík 226.8 mg
- Vláknina 7957.5 mg
- Vitamín A 7957.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, opláchneme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, brambůrky oloupeme, celé vložíme do pánve s rozehřátým máslem a ze všech stran orestujeme. Přisypeme kmín, ještě krátce orestujeme, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a velmi zvolna dusíme 5 minut.
-
2
Brambůrky upravíme na servírovací mísu a podáváme.