Restované brambůrky s kmínem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory rané
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kmín drcený
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 3.6 g Máslo čerstvé
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 28.6 mg
  • Draslík 226.8 mg
  • Vláknina 7957.5 mg
  • Vitamín A 7957.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, opláchneme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, brambůrky oloupeme, celé vložíme do pánve s rozehřátým máslem a ze všech stran orestujeme. Přisypeme kmín, ještě krátce orestujeme, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a velmi zvolna dusíme 5 minut.

  • 2

    Brambůrky upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu