Slepičí polévka s kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Slepice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 333.9 mg
  • Draslík 611 mg
  • Vláknina 3282.8 mg
  • Vitamín A 3282.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně očištěnou a ve studené vodě omytou slepici vložíme do tlakového hrnce a zalijeme vodou. Vložíme oloupanou cibuli, osolíme, uzavřeme poklicí a povaříme 60 minut doměkka. Následovně stáhneme ze sporáku, necháme klesnout páru, sundáme poklici a vývar scedíme do hrnce. Vrátíme na sporák, přidáme zeleninu a pomalu 15-20 minut vaříme do měkka. Maso obereme od kostí, nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky.

  • 2

    Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme mouku, sůl, jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře vidličkou prošleháme. Do vroucí polévky lžící nebo přes husté struhadlo přilijeme připravené tekoucí těsto na kapání. Krátce, asi 5 minut, povaříme, zamícháme, polévku ochutíme ještě pepřem, Vegetou. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Hotovou polévku necháme 5 minut pod poklici odpočinout. Rozlijeme do jednotlivých hlubokých talířů nebo do polévkových misek a podáváme.

Komentáře k receptu