Vločková polévka s droždím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 28 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 392 mg
- Vláknina 6566.3 mg
- Vitamín A 6566.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme litr mléka, přivedeme k varu. V suché teflonové pánvi opražíme vločky. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme v hrnci na rozpáleném másle do sklovita. Následovně do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání droždí rozpustíme a vlijeme zbylé mléko. Přivedeme k varu, potom přilijeme vroucí vodu a opečené vločky.
-
2
Polévku dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a nakonec vložíme prolisovaný česnek a stáhneme ze sporáku. Necháme 5 minut polévku odpočinout a podle porcí rozdělíme do hlubokých talířů nebo polévkových misek.