Skopové řízky se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Skopová kýta
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 600 ml Vývar zeleninový
- 300 ml Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 0.5 polévková lžíce Ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 52 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 41.7 mg
- Draslík 350 mg
- Vláknina 3770.1 mg
- Vitamín A 3770.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso očistíme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
-
2
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Během smažení k masu přidáme cibuli, aby lehce zezlátla. Na závěr maso posypeme mletou paprikou, promícháme, zalijeme horkým vývarem a dusíme, až je maso měkké.
-
3
Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku. Přidáme cukr, ocet a omáčku provaříme.
-
4
Řízky podáváme přelité smetanovou omáčkou.