Skopové řízky se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová kýta
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.5 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 41.7 mg
  • Draslík 350 mg
  • Vláknina 3770.1 mg
  • Vitamín A 3770.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso očistíme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky. Cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Během smažení k masu přidáme cibuli, aby lehce zezlátla. Na závěr maso posypeme mletou paprikou, promícháme, zalijeme horkým vývarem a dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku. Přidáme cukr, ocet a omáčku provaříme.

  • 4

    Řízky podáváme přelité smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu