Ze čtyř druhu sýra koktejl
Suroviny
- 60 g Gouda
- 60 g Sýr Eidam cihla 30%
- 60 g Sýr Parmezán
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 260 g Šunka parmská
- 250 g Jogurt bílý
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 3 ml Citronová šťáva
- 2 ks Mandarinky
- 2 ks Banány
- 1 ks Hrušky
- 1 ks Kapie
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Majonéza
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 20 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 37.3 mg
- Draslík 433.3 mg
- Vláknina 6123.9 mg
- Vitamín A 6123.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýry goudu, eidam, parmezán a ementál nakrájíme na malé kostky, které dáme do misky. Mandarinky a banány oloupeme, nakrájíme stejně jak sýry a přidáme do misky. Hrušky bez jadřinců a šunku spolu s červenou kapii nakrájíme na tenké pásky, také vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme.
-
2
Jogurt, majonézu a smetanu smícháme dohromady, ochutíme solí, pepřem a přelijeme suroviny v misce. Ještě jednou promícháme a dáme do lednice vychladit.
-
3
Před podáváním salát porcujeme do koktejlových sklenic, porce ozdobíme nastrouhanou nivou a podáváme.