Sardelovou pastou plněná vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 25 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 302.3 mg
- Vláknina 2754.9 mg
- Vitamín A 2754.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně překrojíme, žloutky vybereme. Do misky dáme volně změklé máslo, přidáme hořčici, majonézu, rozdrobené žloutky, sardelovou pastu, pepř a vše dobře prošleháme. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, poté už jen promícháme vařečkou. Připravenou náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky vajec.
-
2
Na dno dezertních talířků klademe listy hlávkového salátu, na ně položíme naplněná vejce. Talířky ozdobíme na tenká kolečka nakrájenou ředkvičkou a salátovou okurkou.