Zeleninové placičky s Ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Kečup ostrý
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 387 mg
  • Vláknina 5787.9 mg
  • Vitamín A 5787.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté ji scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.

  • 2

    Pánev na lívance s olejem rozehřejeme, lžící naléváme připravené těsto. Opečeme vždy jednu stranu, po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, placky udržujeme teplé.

  • 3

    Opečení placičky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme je rozpuštěným a teplým máslem, povrch každé porce posypeme jemně strouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.

Komentáře k receptu