Zeleninové placičky s Ementálem
Suroviny
- 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Kečup ostrý
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 5 dl Voda pitná
- 5 dl Mléko polotučné
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 37 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 249 mg
- Draslík 387 mg
- Vláknina 5787.9 mg
- Vitamín A 5787.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté ji scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
-
2
Pánev na lívance s olejem rozehřejeme, lžící naléváme připravené těsto. Opečeme vždy jednu stranu, po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, placky udržujeme teplé.
-
3
Opečení placičky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme je rozpuštěným a teplým máslem, povrch každé porce posypeme jemně strouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.