Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400 g Těstoviny Farfalle
- 100 g Pancetta
- 155 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.25 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1114 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 54 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 14289.9 mg
- Draslík 107 mg
- Vláknina 10467.5 mg
- Vitamín A 10467.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
-
2
Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup.
-
3
Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra.
-
4
Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
-
5
Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo.
-
6
Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký.