Ledová kolečka
Suroviny
- 300 g Cukr moučkový
- 30 g Lentilky
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 280 g Hera
- 140 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 60 g Hera
- 50 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 6 ml Pomerančová šťáva
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.125 l Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 8 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 74.4 mg
- Draslík 7.3 mg
- Vláknina 792.1 mg
- Vitamín A 792.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku dáme mléko, žloutky, pudink, pískový a vanilkový cukr. Kastrůlek položíme nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání zahříváme až do zahoustnutí krému. Odstavíme z vodní lázně, stálým mícháním mírně vychladíme a vložíme do krému máslo. Pokračujeme v míchání do vychladnutí a zahoustnutí krému.
-
2
Na mírném ohni ve vhodné nádobě, za stálého míchání povaříme cukr s pomerančovou šťávou na hladkou polevu.
-
3
Do misky prosejeme mouku, přidáme při pokojové teplotě změklý tuk. Přisypeme pískový a vanilkový cukr, nakonec žloutky. Ze surovin vypracujeme hladké a nelepivé těst, které zabalené do potravinářské fólie dáme na 30 minut odpočinout.
-
4
Vyvalíme ho na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka, které pečeme na tukem vymazaném plechu, v předehřáté troubě. Pečeme při 180°C 10 minut.
-
5
Po upečení, je necháme vychladnout do druhého dne. Potom je naplníme připraveným krémem, slepíme po dvě kolečka k sobě. Nakonec kolečka potřeme pomerančovou polevou a ozdobíme lentilkami.