Zapékané brambory se salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 250 g Šunkový salám
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 209.2 mg
  • Draslík 739.8 mg
  • Vláknina 7815.4 mg
  • Vitamín A 7815.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 270.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibulí a česnekem nakrájíme na tenké plátky. Šunkový salám oloupeme a pokrájíme na středně silná kolečka. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme do zlatova cibuli, vložíme česnek a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Na dno pečicí formy rozložíme osmaženou cibuli s česnekem. Na ně naskládáme brambory, potom salámová kolečka, brambory a opět salám. V misce metlou prošleháme vejce, kysanou smetanu a mléko. Vše osolíme, opepříme, přidáme kari koření a přelijeme směsí suroviny ve formě.

  • 3

    Nakonec posypeme drobně nasekaným koprem, jemně nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Při 170 stupních pečeme 30 - 35 minut. Po upečení krájíme na porce a rozdělíme na jednotlivé talíře.

Komentáře k receptu