Běloruské bramborové opečenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 49 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 216.9 mg
- Draslík 953.3 mg
- Vláknina 13172.8 mg
- Vitamín A 13172.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory překrájíme na půlky, vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a 20-25 minut je vaříme doměkka, pak vodu slijeme a na teplém místě brambory necháme vypářit.
-
2
Asi po 10 minutách je prolisujeme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, sůl a žloutky a dobře spolu promícháme a z bramborové hmoty utvoříme podlouhlé placičky.
-
3
Ty obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dorůžova.
-
4
Opečenky podáváme polité osolenou zakysanou smetanou zamíchanou s rozsekaným koprem.