Bulharská studená polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 60 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 592.4 mg
- Vláknina 1952.5 mg
- Vitamín A 1952.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do zakysané smetany metlou zašleháme jogurt, přidáme na kostičky nakrájenou salátovou okurku, prolisovaný česnek, posekaný kopr, ochutíme solí, pepřem, vinným octem a nakonec přimícháme panenský olej.
-
2
Při podávání každou porci posypeme mletými vlašskými ořechy.