Zapékaný kaviár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 26 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 507.5 mg
- Draslík 182.4 mg
- Vláknina 784.8 mg
- Vitamín A 784.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku omyjeme a drobně nasekáme. V rendlíku za pomalého zahřívání vyšleháme smetanu se strouhankou. Do vychladlé smetany přidáme vejce, pažitku a znovu smetanu vyšleháme. Poté do ní zamícháme kaviár a dáme ho do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-190°C přibližně 20-30 minut dozlatova.
-
2
Zapečený kaviár podáváme jako předkrm.