Zapékaný kaviár

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kaviár
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 507.5 mg
  • Draslík 182.4 mg
  • Vláknina 784.8 mg
  • Vitamín A 784.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku omyjeme a drobně nasekáme. V rendlíku za pomalého zahřívání vyšleháme smetanu se strouhankou. Do vychladlé smetany přidáme vejce, pažitku a znovu smetanu vyšleháme. Poté do ní zamícháme kaviár a dáme ho do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-190°C přibližně 20-30 minut dozlatova.

  • 2

    Zapečený kaviár podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu