Švédská zapékaná bramborová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 532.7 mg
- Vláknina 6302.4 mg
- Vitamín A 6302.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se 7 dl osolené vody, vaříme přibližně 20 minut, poté je scedíme a prolisujeme do mísy. Přidáme roztopené vlahé máslo, žloutky, cukr, mletý bílý pepř a moučkový cukr. Vše dobře vyšleháme na hladkou kaši, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Plech vytřeme olejem a ozdobnou hubičkou vytvoříme malé bochánky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova (přibližně 10 - 14 minut). Zapékanou kaši podáváme jako přílohu k zeleninovým jídlům.