Švédská zapékaná bramborová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 54 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 7 dl Voda pitná
  • 0.24 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 203.1 mg
  • Draslík 532.7 mg
  • Vláknina 6302.4 mg
  • Vitamín A 6302.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se 7 dl osolené vody, vaříme přibližně 20 minut, poté je scedíme a prolisujeme do mísy. Přidáme roztopené vlahé máslo, žloutky, cukr, mletý bílý pepř a moučkový cukr. Vše dobře vyšleháme na hladkou kaši, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Plech vytřeme olejem a ozdobnou hubičkou vytvoříme malé bochánky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova (přibližně 10 - 14 minut). Zapékanou kaši podáváme jako přílohu k zeleninovým jídlům.

Komentáře k receptu