Borůvkové muffiny pro alergiky na vejce a ořechy
Suroviny
- 100 g Borůvky
- 55 g Máslo čerstvé
- 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 55 g Cukr moučkový
- 150 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 9 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 99.9 mg
- Vláknina 3561.2 mg
- Vitamín A 3561.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
3
V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
-
4
Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt. Bramborový škrob rozmícháme ve vodě a přidáme do těsta. Promícháme a vsypeme do těsta omyté borůvky.
-
5
Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
-
6
Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.