Pstruh po mlynářsku pro celiaky
Suroviny
- 40 g Mouka bezlepková
- 30 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
- 2 ks Pstruh
- 0.08 dl Olej slunečnicový
- 1.5 polévková lžíce Kerblík
- 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 985 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 52 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 310.4 mg
- Draslík 2022.1 mg
- Vláknina 1041 mg
- Vitamín A 1041 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme. Po stranách pstruhy nařízneme (1-2 řezy každé strany). Pstruhy posypeme solí, bezlepkovým dochucovacím kořením a pokapeme je citrónovou šťávou. Poté pstruhy necháme odležet asi 30 minut. Před smažením je obalíme v bezlepkové mouce. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a pstruhy z každé strany osmažíme dozlatova. Vyjmeme je z tuku a dáme do vyhřáté mísy.
-
2
Omytý kerblík drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme máslo, do kterého přimícháme citrónovou šťávu a kerblík. Ochuceným máslem potřeme pstruhy a podáváme.