Pstruh po mlynářsku pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Mouka bezlepková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
  • 2 ks Pstruh
  • 0.08 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Kerblík
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 985 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 310.4 mg
  • Draslík 2022.1 mg
  • Vláknina 1041 mg
  • Vitamín A 1041 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme. Po stranách pstruhy nařízneme (1-2 řezy každé strany). Pstruhy posypeme solí, bezlepkovým dochucovacím kořením a pokapeme je citrónovou šťávou. Poté pstruhy necháme odležet asi 30 minut. Před smažením je obalíme v bezlepkové mouce. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a pstruhy z každé strany osmažíme dozlatova. Vyjmeme je z tuku a dáme do vyhřáté mísy.

  • 2

    Omytý kerblík drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme máslo, do kterého přimícháme citrónovou šťávu a kerblík. Ochuceným máslem potřeme pstruhy a podáváme.

Komentáře k receptu