Smetanový koktej s krevetkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1265 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 19.7 mg
- Vláknina 691.5 mg
- Vitamín A 691.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené malé krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou (nesmějí se však namočit). Necháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, než se úplně rozmrazí.
-
2
Pokud máme krevetky s krunýři, oloupeme je, když jsou polorozmrazené, jde to lépe.
-
3
Očistíme a omyjeme mrkev s celerem. Zeleninu jemně nastrouháme, dáme do mísy, přidáme majolku, sladkou smetanu, citrónovou šťávu, sůl, bílý pepř a promícháme.
-
4
V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžicí soli. Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevetky a při mírné teplotě (jakmile se začne voda znovu vařit) malé krevetky vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené mají krásnou růžovo-mléčnou barvu. (jednu krevetku rozkrojíme a zkontrolujeme, jestli je uvařená). Krevetky přimícháme do smetany ze zeleninou, kokteil nalijeme do vysokých sklenic, ozdobíme omytými lístky meduňky a servírujeme.