Smetanový koktej s krevetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Celer bulvový
  • 30 g Majolka
  • 15 g Mrkev kořen
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1265 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 19.7 mg
  • Vláknina 691.5 mg
  • Vitamín A 691.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražené malé krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou (nesmějí se však namočit). Necháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, než se úplně rozmrazí.

  • 2

    Pokud máme krevetky s krunýři, oloupeme je, když jsou polorozmrazené, jde to lépe.

  • 3

    Očistíme a omyjeme mrkev s celerem. Zeleninu jemně nastrouháme, dáme do mísy, přidáme majolku, sladkou smetanu, citrónovou šťávu, sůl, bílý pepř a promícháme.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžicí soli. Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevetky a při mírné teplotě (jakmile se začne voda znovu vařit) malé krevetky vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené mají krásnou růžovo-mléčnou barvu. (jednu krevetku rozkrojíme a zkontrolujeme, jestli je uvařená). Krevetky přimícháme do smetany ze zeleninou, kokteil nalijeme do vysokých sklenic, ozdobíme omytými lístky meduňky a servírujeme.

Komentáře k receptu