Bezlepkové medovníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Med včelí
  • 170 g Cukr moučkový
  • 180 g Cukr moučkový
  • 360 g Mouka bezlepková
  • 30 g Kakao
  • 1 kávová lžička Škrob kukuřičný bezlepkový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřící prášek bezlepkový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 71.3 mg
  • Vláknina 188.3 mg
  • Vitamín A 188.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme 360 g bezlepkové mouky s bezlepkovým kypřícím práškem a bezlepkovým perníkovým kořením. Přidáme 50 g změklého másla, 180 g moučkového cukru, 3 celá vejce, 50 g medu a 30 g kvalitního kakaa.

  • 2

    Směs v míse promícháme a trochu vypracujeme. Vyklopíme na vál a těsto dobře uhněteme. Musí být vláčné a hladké. Vyválíme z něj placku silnou asi 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé malé tvary (srdíčka, hvězdičky, květy..). Medovníčky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 15-20 minut dozlatova.

  • 3

    Upečené medovníčky hned potíráme rozšlehaným bílkem. Když vychladnou, ozdobíme je bílkovo-citrónovou polevou: v misce rozmícháme 1 bílek, 170 g moučkového cukru 0.5 lžíce citronové šťávy a 1 lžičku bezlepkového škrobu. Vše dobře vymícháme, dáme do sáčku na zdobení a medovníčky ozdobíme podle vlastní fantazie.

Komentáře k receptu