Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hříbky čerstvé
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 30 g Cibule
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Česnek
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 668.8 mg
  • Vláknina 2892.5 mg
  • Vitamín A 2892.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme máslo, hříbky, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna tekutina neodpaří. Obsah pánve nasypeme do pekáčku, posypeme petrželkou, přilijeme smetanu, přidáme rozkvedlaná vejce, sůl, pepř, promícháme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.

  • 2

    Pokrm naporcujeme a ještě teplý podáváme.

Komentáře k receptu