Gratinované brambory - pommes gratin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 50 g Baby špenát
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 špetka Muškátový květ
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 592.7 mg
  • Vláknina 7173.4 mg
  • Vitamín A 7173.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky brambor osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, muškátovým květem a v míse je promícháme se smetanou. Mladé baby špenátové listy omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Do připravených menších formiček poskládáme na sebe plátky brambor, které proložíme špenátovými listy. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a formičky dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova přibližně 30-35 minut.

  • 3

    Upečené gratinované brambory z formiček opatrně vyjmeme (vyklopíme) a podáváme je samostatně jako předkrm nebo přílohu.

Komentáře k receptu