Těstoviny s květákem a sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 19 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 782.9 mg
- Vláknina 10500 mg
- Vitamín A 10500 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák opláchneme studenou vodou a rozdělíme ho na růžičky, které necháme vařit doměkka v osolené vroucí vodě. Pak květák scedíme a necháme okapat.
-
2
Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente.
-
3
Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
-
4
V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
-
5
Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.