Anglický jarní salát z bílého zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 ml Víno bílé
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 22.4 mg
  • Draslík 231.9 mg
  • Vláknina 7225.8 mg
  • Vitamín A 7225.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávkového zelí odstraníme povadlé a poškozené listy a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Očištěnou mrkev hrubě nastrouháme a smícháme se zelím. Suroviny osolíme, dochutíme pepřem a opět promícháme.

  • 2

    Zálivka: Ve vhodné nádobě promícháme jogurt s olejem. Přidáme tatarskou omáčku, bílé víno, citrónovou šťávu. Všechny suroviny dobře prošleháme a hotovou zálivkou zalijeme salát.

  • 3

    Posypeme nasekanou petrželovou natí, salát naporcujeme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu