Anglický jarní salát z bílého zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 134 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 22.4 mg
- Draslík 231.9 mg
- Vláknina 7225.8 mg
- Vitamín A 7225.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hlávkového zelí odstraníme povadlé a poškozené listy a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Očištěnou mrkev hrubě nastrouháme a smícháme se zelím. Suroviny osolíme, dochutíme pepřem a opět promícháme.
-
2
Zálivka: Ve vhodné nádobě promícháme jogurt s olejem. Přidáme tatarskou omáčku, bílé víno, citrónovou šťávu. Všechny suroviny dobře prošleháme a hotovou zálivkou zalijeme salát.
-
3
Posypeme nasekanou petrželovou natí, salát naporcujeme na talíře a podáváme.