Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink
Suroviny
- 50 g Cibule
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mrkev kořen
- 50 g Olej olivový
- 200 g Rýže loupaná
- 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 15 g Sůl
- 80 g Strouhanka
- 400 g Salát ledový
- 10 g Vejce křepelčí
- 100 g Protlak rajčatový
- 100 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 12 ks Bazalka
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1668 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 166.3 mg
- Draslík 411.3 mg
- Vláknina 11594.5 mg
- Vitamín A 11594.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži důkladně propereme pod tekoucí vodou. Cibuli nasekáme najemno a krátce orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a osmahneme. Přidáme sůl, kari koření a podlijeme vodou. Vaříme doměkka, mezitím občas promícháme. Poté necháme vychladnout.
-
2
Mezitím otrháme větší listy bazalky, sýr pokrájíme na klínky. Prsty namočenými ve vodě tvarujeme z rýže bochánky a zabalíme do nich sýr zatočený v listu bazalky. Noky obalíme v mouce, rozšlehném vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme cca 1 minutu po všech stranách.
-
3
Křepelčí vajíčka vložíme do vroucí vody a necháme vařit cca 4 minuty. Po odstavení zchladíme v ledové vodě a oloupeme. Mrkev pokrájíme na proužky. Saláty propláchneme, necháme okapat a natrháme. Na dresink smícháme rajčatový protlak s olivovým olejem, ochutíme solí, osladíme a zakápneme balsamicem.
-
4
Do středu každého talíře naaranžujeme hromádku salátu ochuceného dresinkem. Na něj rozdělíme našikmo překrojené noky, doplníme rozčtvrcenými vajíčky, posypeme mrkví a pokapeme dresinkem. Ihned podáváme.