Olomoucké rýžové smaženky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 50 g Šunka dušená
  • 9 g Sůl
  • 30 g Petržel - nať
  • 200 g Strouhanka
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 150 g Tvarůžky olomoucké věnečky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1031 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2518 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 152 g
  • Cholesterol 272.8 mg
  • Draslík 431.1 mg
  • Vláknina 14170 mg
  • Vitamín A 14170 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou.

  • 2

    Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

Komentáře k receptu