Olomoucké rýžové smaženky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1031 kcal
- Sacharidy 160 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2518 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 152 g
- Cholesterol 272.8 mg
- Draslík 431.1 mg
- Vláknina 14170 mg
- Vitamín A 14170 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou.
-
2
Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.