Sýr z ovesného hrnce - Hafenkas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 6 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 171 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 67.5 mg
- Vláknina 1049.5 mg
- Vitamín A 1049.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stejné množství tvrdého a měkkého tvarohu dáme do 2 mís. Oba druhy tvarohu osolíme, posypeme kmíneme a pepřem. Vezmeme kameninovou nádobu s víkem přiměřené velikosti a střídavě budeme vrstvit tvrdý a měkký tvaroh na sebe. Každou vrstvu dobře stlačíme. Nádobu musíme naplnit až po okraj. Povrch zakryjeme pergamenovým papírem a víko pevně upevníme. Nádobu vložíme do sudu s ovsem asi na 14 dní. Po této době můžeme sýr podávat.