Kuřecí stehna plněná mandlovou nádivkou
Suroviny
- 150 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 10 g Petržel - nať
- 500 g Kuře
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 30 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 4 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 72 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 198.8 mg
- Draslík 546.4 mg
- Vláknina 9599.4 mg
- Vitamín A 9599.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 13.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme mandlovou nádivku: Mandle dáme do vhodné nádoby a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Žemle nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do nádoby, kde máme mandle. Rozklepneme vejce, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a směs dobře promícháme.
-
2
Kuřecí stehna důkladně očistíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Kůži na stehnech opatrně nadzvedneme a malou lžičkou plníme otvor mezí kůží a masem připravenou náplní. Povrch kůže rukou přimáčkneme, aby se náplň dostala rovnoměrně po masu na stehnech. Naplněná stehna potřeme 50 g másla, posypeme solí smíchanou s mletou paprikou.
-
3
V pekáčku rozpustíme 50 g másla a olej. Připravená stehna naskládáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme doměkka a dozlatova.