Tykev pečená na tymiánu s ořechy a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 840.2 mg
- Vláknina 13338.5 mg
- Vitamín A 13338.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev omyjeme studenou vodou, rozpůlíme ji a vydlabeme z ní semena. Pak ji nakrájíme na malé přibližně stejně velké kousky.
-
2
Nakrájenou tykev rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy, pokapeme ji olejem, posypeme tymiánem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, předehřáté na 220 stupňů, až změkne.
-
3
Upečené kousky tykve přendáme do servírovací mísy, posypeme je nasekanými pekanovými ořechy a rozdrobeným sýrem, vše promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.