Tykev pečená na tymiánu s ořechy a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ořechy pekanové
  • 125 g Sýr Rokfór
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Tykev
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 840.2 mg
  • Vláknina 13338.5 mg
  • Vitamín A 13338.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev omyjeme studenou vodou, rozpůlíme ji a vydlabeme z ní semena. Pak ji nakrájíme na malé přibližně stejně velké kousky.

  • 2

    Nakrájenou tykev rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy, pokapeme ji olejem, posypeme tymiánem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, předehřáté na 220 stupňů, až změkne.

  • 3

    Upečené kousky tykve přendáme do servírovací mísy, posypeme je nasekanými pekanovými ořechy a rozdrobeným sýrem, vše promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Komentáře k receptu