Žampiony plněné brynzovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Cibule
  • 100 g Sýr Brynza
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Hříbky čerstvé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 363.7 mg
  • Vláknina 1785 mg
  • Vitamín A 1785 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a odkrojíme nožky, které nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný hřib nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené nožky žampionů a dusíme. Po 4 minutách přimícháme hřib a ještě zhruba 4 minuty dusíme. Nakonec ve směsi rozmícháme brynzu. Když se sýr rozpustí, směs odstavíme.

  • 3

    Na kloboučky žampionů navršíme brynzovou směs, žampiony obalíme plátkem slaniny a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  • 4

    Houby pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8 minut.

Komentáře k receptu