Blesková pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Omáčka tatarská
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunkový salám
  • 300 g Veka
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Paprika červená
  • 100 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 90.5 mg
  • Vláknina 1237.5 mg
  • Vitamín A 1237.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na tvrdo 8 minut, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme. Vejce a salám nakrájíme najemno, tvarůžky a sýr nastrouháme. V míse vše promícháme s tatarskou omáčkou, opepříme a necháme 15 minut v chladnu uležet. Použijeme na plátky veky, ozdobíme proužkem červené papriky.

Komentáře k receptu