Vepřová panenka s omáčkou z arašídového másla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 75 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 203.6 mg
- Draslík 917.3 mg
- Vláknina 10156.8 mg
- Vitamín A 10156.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Vyloupané arašídy rozmixujeme.
-
2
Plátky masa namočíme v rozšlehaném vejci, osolíme, opepříme, obalíme v umixovaných arašídech a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.
-
3
Před koncem smažení v rendlíku rozšleháme ve smetaně hořčici a arašídové máslo. Omáčku nevaříme. Usmažené plátky podáváme s arašídovou omáčkou.