Sterilovaný segedínský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 47 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 148.1 mg
- Draslík 436.4 mg
- Vláknina 7611.2 mg
- Vitamín A 7611.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4218 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo, necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a krátce podusíme.
-
2
Sudové zelí vymačkáme, pokrájíme, přidáme do kastrolu, promícháme a společně dusíme do poloměkka. Mezitím rozmícháme mouku ve smetaně, přilijeme k zelí a necháme povařit.
-
3
Horký guláš rozdělíme do sklenic, ihned zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temém a studeném místě.