Cukrářský krém s čerstvými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Cukr vanilka
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 194 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 945 mg
  • Vitamín A 945 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme celá vejce s vanilkovým cukrem a hladkou moukou. Přilijeme trochu mléka a šleháme dohladka.

  • 2

    Zbylé mléko v kastrolu přivedeme téměř k varu a za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 15-20 minut do zhoustnutí a stále mícháme.

  • 3

    Krém nalijeme do misky a přikryjeme fólií. Lehce ji přimáčkneme na povrch krému, aby se neutvořil škraloup. Necháme vychladnout.

Komentáře k receptu