Cukrářský krém s čerstvými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 7 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 194 mg
- Draslík 58.3 mg
- Vláknina 945 mg
- Vitamín A 945 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme celá vejce s vanilkovým cukrem a hladkou moukou. Přilijeme trochu mléka a šleháme dohladka.
-
2
Zbylé mléko v kastrolu přivedeme téměř k varu a za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 15-20 minut do zhoustnutí a stále mícháme.
-
3
Krém nalijeme do misky a přikryjeme fólií. Lehce ji přimáčkneme na povrch krému, aby se neutvořil škraloup. Necháme vychladnout.