Fettuccine s omáčkou Alfredo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 39.9 mg
  • Vláknina 4861.2 mg
  • Vitamín A 4861.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme smetanu a nastrouhaný parmazán, za stálého míchání přivedeme k varu a omáčku cca 10mni provaříme do mírného zhoustnutí. Ochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

  • 3

    Nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu