Tagliatelle se smetanou a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1486 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 37.3 mg
- Draslík 295.6 mg
- Vláknina 1587.5 mg
- Vitamín A 1587.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Sušené houby předem namočíme v 200 ml vody. Houby i s vodou nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, v pánvi zpěníme na másle, podlijeme sherry, provaříme, přilijeme houby i s vodou, přidáme smetanu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželku.
-
3
Těstoviny upraíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.