Flambovaná káva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 25 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 176.4 mg
- Vláknina 4199 mg
- Vitamín A 4199 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou.
-
2
Do 2 teplých a suchých kávových šálků položíme po 2 kostkách cukru. Kostky v každém šálku zalijeme s 50 ml koňaku, potom je sirkou zapálíme a necháme přibližně 2 minuty hořet.
-
3
Když cukr s koňakem dohoří a v šálcích máme jen modrý plamen, tak jej zalijeme horkou filtrovanou kávou. Kávu ozdobíme tuhou šlehačkou a posypeme jemně nastrouhanou čokoládou.