Olejový koláč s červenými hrozny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Hroznové víno
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Tuk
  • 50 g Citronová kůra
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 270 g Cukr moučkový
  • 50 g Pomerančová kůra
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 8 ml Tresť vanilková
  • 120 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 123.6 mg
  • Draslík 316.4 mg
  • Vláknina 5786 mg
  • Vitamín A 5786 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tento koláč budeme potřebovat nějakou sladkou odrůdu čeveného vína s menšími kuličkami. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a metlou vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, olej, vanilkovou esenci a znovu vyšleháme. Nakonec přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vypracujeme těsto. Necháme 10 minut uležet. Formu vymastíme tukem, do těsta přimícháme 1/3 hroznových kuliček, vložíme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct. Po 15 minutách navrch nasypeme zbylé hroznové kuličky, koláč vrátíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut.

  • 2

    Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu