Nádivka z masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 300 ks Vepřová plec
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 19095 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1523 g
  • Sodík 5253 mg
  • Bílkoviny 1255 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 5518.1 mg
  • Draslík 21889.3 mg
  • Vláknina 1257.1 mg
  • Vitamín A 1257.1 mg
  • Vitamín B6 29.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a petrželovou nať jemně nasekáme a zpěníme na másle a ihned odstavíme. Přilijeme lžíci smetany nebo mléka, aby se směs déle nesmažila a petržel nám nezežloutla.

  • 2

    Maso umeleme dvakrát, přidáme k němu směs z cibule a petržele, okořeníme muškátovým květem, osolíme, přimícháme žloutky a žemli pokropenou smetanou a vše řádně rozmícháme.

Komentáře k receptu