Studená meruňková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Meruňky
  • 220 g Cukr krupice
  • 250 ml Víno bílé
  • 330 ml Voda pitná
  • 100 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 2666.7 mg
  • Vitamín A 2666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře uzrálé meruňky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme nadrobno. Dáme do hrnce, přilijeme vodu a suché bílé víno, přisypeme cukr a za stálého míchání meruňky zcela rozvaříme, pak prolisujeme a dáme vychladit.

  • 2

    Podáváme v šálcích ozdobené lžičkou šlehačky.

Komentáře k receptu