Jihočeské krůtí nudličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 169 mg
- Draslík 783 mg
- Vláknina 2739.8 mg
- Vitamín A 2739.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
2
Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme je na nudličky.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, které opepříme a osolíme a prudce za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo a dusíme, až je maso měkké.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přisypeme nakrájené žampiony, podlijeme je vodou a krátce povaříme. Pak k nim přimícháme smetanu, podle chuti směs opepříme a osolíme, vložíme do ní kousky masa, prohřejeme a podáváme.