Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 41 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 538.2 mg
- Vláknina 1489.8 mg
- Vitamín A 1489.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 105.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Hovězí maso omyjeme, rozporcujeme a uvaříme ve slané vodě.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přimícháme smetanu, přilijeme hovězí vývar a necháme vařit alespoň 10 minut. Potom do hrnce přisypeme nakrájené okurky, podle chuti opepříme, osolíme a vaříme, až má omáčka požadovanou hustotu.
-
4
Maso nakrájíme na porce a na talířích přeléváme okurkovou omáčkou.