Kynutý bramborový koláč se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 10 g Droždí
  • 30 g Pažitka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1110 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 191.2 mg
  • Draslík 405 mg
  • Vláknina 7522 mg
  • Vitamín A 7522 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí, teplého mléka, lžíce cukru, 2 lžic mouky a špetky soli necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, máslo a vejce, přilijeme kvásek a uhněteme hladké těsto, které necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji opečeme nakrájenou slaninu a na ní zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Necháme vystydnout, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, vmícháme smetanu, pažitku a nastrouhaný sýr, muškátový oříšek a sůl.

  • 2

    Vykynuté těsto rozválíme na plát, vložíme do máslem vymazané formy tak, aby okraje trochu přesahovaly formu. Naplníme bramborovou směsí a pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut, až povrch začne zlátnout.

Komentáře k receptu