Jogurt s tykví po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 572.6 mg
- Vláknina 4337.6 mg
- Vitamín A 4337.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev zbavíme slupky a najemno nastrouháme. V suchém hrnci ji povaříme, než tykev změkne. Následně ji přecedíme a necháme bokem vychladnout.
-
2
Na pánvi bez oleje pražíme kmín, který následně nadrtíme. Zelené chilli nakrájíme společně se zázvorem. Jogurt smícháme s mletým chilli a nadrceným kmínem. Přidáme špetku soli.
-
3
Tykev vyklopíme do servírovací mísy. Jogurt důkladně promícháme, naaranžujeme na něj chilli papričky, koriandr a zázvor. Necháme vychladit a servírujeme.