Pstruh po švýcarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 234.5 mg
  • Draslík 1275.4 mg
  • Vláknina 3675 mg
  • Vitamín A 3675 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané pstruhy nasolíme uvnitř i venku, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. V míse smícháme nasekanou petrželku, plátky žampionů, sůl a konzervovaná rajčata a směs rozložíme na pstruhy. Posypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou.

  • 2

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu