Smetanová pivní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr moučkový
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 156.7 mg
  • Draslík 39.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 146.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci smícháme pivo s cukrem, když se začne vařit, zaprášíme ho moukou, zalijeme smetanou a krátce provaříme. Potom polévku odstavíme z ohně, vmícháme do ní rozšlehaná vajíčka a větší část másla a dochutíme ji solí.

  • 2

    V pánvi na zbylém másle osmažíme na kostičky nakrájené housky, kterými posypeme polévku v servírovacích talířích.

Komentáře k receptu