Kynutý koláč s borůvkami a drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 17 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 54.8 mg
- Draslík 167.8 mg
- Vláknina 6060 mg
- Vitamín A 6060 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme s cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
V misce z rozdrobeného droždí, cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
-
3
Do velké mísy dáme zbylou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme vykynutý kvásek, přilijeme zbylé mléko a 60 gramů rozpuštěného másla. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 30 minut v teple kynout.
-
4
V misce si z 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 sáčku cukru vanilkového a 120 g polohrubé mouky připravíme drobenku.
-
5
Plech vyložíme pečicím papírem, vykynuté těsto na něm vyválíme, posypeme borůvkami a drobenkou. Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.
-
6
Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.