Americký borůvkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 13 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 43.4 mg
- Draslík 148.6 mg
- Vláknina 4578 mg
- Vitamín A 4578 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno.
-
2
Borůvkový kompot slijeme a borůvky necháme v cedníku okapat.
-
3
V míse utřeme do pěny cukr a vajíčko, přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, promícháme, podle potřeby přiléváme mléko a vypracujeme těsto.
-
4
Z těsta vyválíme kulatý plát podle velikosti dortové formy, ze zbylého těsta pak váleček, dlouhý podle obvodu formy. Formu vymažeme, na dno položíme kulatý plát a na okraj kolem formy váleček.
-
5
Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě, když je těsto napůl upečené, rozprostřeme na něj zavařené borůvky, které pak ještě posypeme cukrem a jemně nakrájenými mandlemi. Koláč dáme zpět do trouby a dopečeme.
-
6
Upečený koláč necháme ve formě chvíli zchladnout, pak z formy vyjmeme a před krájením necháme vychladnout úplně.