Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Tvaroh měkký
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Kompot borůvkový
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 132.1 mg
  • Draslík 311.6 mg
  • Vláknina 8274.8 mg
  • Vitamín A 8274.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Uvařené brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s tvarohem, mouku a vejci. Těsto dochutíme solí a vyválíme z něj šišky dlouhé 7 až 10 cm o průměru přibližně 2 cm. V hrnci přivedeme k varu dostatčné množství osolené vody a šišky v ní 5 minut vaříme. Uvařené šišky necháme v sítu okapat.

  • 2

    Borůvkový kompot zahřejeme na bod varu a zahustíme ho Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Borůvkovou omáčku podle chuti osladíme cukrem.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm strouhanku a podle chuti ji také osladíme cukrem.

  • 4

    Okapané šišky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou, přidáme zakysanou smetanu, posypeme osmažnou strouhankou a podáváme.

Komentáře k receptu