Bezlepková veka z jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Droždí sušené
  • 450 g Mouka bezlepková
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 38.3 mg
  • Vláknina 2152 mg
  • Vitamín A 2152 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapneme troubu, aby se předehřála 200°C. V míse smícháme mléko, jogurt a 3 lžíce oleje, ochutíme solí a cukrem a přimícháme po částech mouku a přemístíme těsto do zbylým olejem vymazané formy na srnčí hřbet. Povrch těsta posypeme sušeným droždím a pečeme v troubě dozlatova.

  • 2

    Po upečení necháme veku vystydnout a použijeme jako klasickou veku.

Komentáře k receptu