Sýrová fondue z uzeného sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 26 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 58.6 mg
- Vláknina 314.5 mg
- Vitamín A 314.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzený sýr nakrájíme na menší kousky, hrnec s nepřilnavým povrchem vytřeme česnekem, nasypeme do něj sýr, zalijeme vínem, přidáme rozpuštěné máslo, přidáme mletý bílý pepř nejlépe rovnou z mlýnku, přivedeme k varu a vaříme, dokud se sýr nerozvaří.
-
2
Solamyl rozmícháme v trošce vody a pokrm zahustíme. Potom přilijeme třešňovou pálenku a ještě chvilku povaříme.
-
3
Sýrovou fondue servírujeme doprostřed stolu s plátky bílé veky, každý stolovník si namáčí kousky veky ve fondue sám.