Brambory zapečené s mrkví a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 158 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 740.1 mg
- Vláknina 15642.5 mg
- Vitamín A 15642.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, očištěnou mrkev na kolečka, petrželku posekáme najemno, tavený sýr trochu pokrájíme. Do rendlíku nalijeme mléko, pomalu přivedeme k varu, přisypeme tavený sýr a za stálého míchání uvaříme sýrový krém. Pekáček vymažeme máslem, brambory smícháme s mrkví a petrželkou, nasypeme do pekáčku, trochu osolíme, zalijeme sýrovým krémem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme, až sýr na povrchu zezlátne.
-
2
Brambory upravíme na talíře a podáváme jako teplý předkrm.